Kurser

Kurs i norskt viltspår

Vill du åka till Norge och prova få ett norskt championat? Eller vill du bara vidareutveckla spårandet efter att ni fått några förstapris här i Sverige? Här kommer en kurs för dig!

Datum: 22 september

Tid: 10-14

Plats: Kungsörs BHK Granhammar

Antal deltagare: Max 4

Pris: 500:-

Instruktör: Linn Aasen, diplomerad instruktör och viltspårsentusiast

 För vem: Den som tagit ett eller fler förstapris i öppenklass och är redo för vidareutveckling av spårarbetet

Anmäl: Senast 10 september till sekreterare@frkbergslagen.se

Vid ett tillfälle träffas vi och varvar praktik med mycket teori för att bli så förberedd som möjligt för en viltspårstart i Norge. Har du inga planer på att åka till Norge och starta där finns det ändå många sätt att vidareutveckla spåren och med erfarenhet från flera elitspår och viltspårscuper ska vi ändå kunna hitta på sätt att utmana er som ekipage i spårskogen. 

Minst tre anmälda för att kursen ska bli av. I första hand är kursen för flattar, i mån av plats tar vi in andra raser.

 

Trevlig sommar! 

 Hälsningar Linn

 


 

Valpkurs 

Planerar du att hämta en flattevalp till hösten eller vintern? Passa på att gå en valpkurs för FRK Bergslagen! Information om kursen: 

Datum: 16 februari, 2 mars och 16 mars (lördagar varannan vecka)

Tid: 9-12

Plats: Eskilstuna Hundhall (inomhus)

Antal deltagare: Max 8

Pris: 800:-

Instruktör: Linn Aasen, diplomerad instruktör

För vem: Valpar upp till ca 9 månader med tillhörande familj, inga förkunskaper krävs

Anmäl: Senast 16 januari till sekreterare@frkbergslagen.se

Vid tre längre tillfällen träffas vi och varvar teori och praktik. Grundlydnad som närlydnad, inkallning, hantering och kontakt blandas med samspel, lek, information om aktivering för din ras och annat matnyttigt för att ni ska ha en trevlig relation.

Minst tre anmälda för att kursen ska bli av. I första hand är kursen för flattar, i mån av plats tar vi in andra raser.

 


 

Cirkelträningskurs i FRK Bergslagen

Har du funderat över din hunds fysik någon gång? Tänkt på hur många olika saker vi faktiskt ber vår hund göra och funderat över hur deras kroppar ska hålla på bästa sätt….

 

Då har du kommit en bra bit på väg till att tänka friskvård för din hund. I höst har du chansen att få vara med på en kurs där vi kommer att jobba med Cirkelträning för hundar. Träningen bygger på att man under kontrollerade former tränar de stora muskelgrupperna på stationer med hjälp av enkla medel och på tid. Vi kommer att titta på alla hundars styrkor och svagheter, lära oss mer om hur vi kan hjälpa dem till en hållbar kropp som inte slits i onödan och är bättre anpassad för sina arbetsuppgifter.

 

Förutom ren muskelträning och koordination kommer vi att gå igenom lite stretching för att lära känna våra hundar på bästa sätt.

 

Kursen körs 4 måndagar kl 17.30 med start 3/9. Jag som håller i kursen driver Karins hundträning i Strängnäs Cert hundfysioterapeut utbildad på Redog och Cirkelträningsledare via Agards hundsport. Läs mer på www.karinshund.n.nu, hör av dej om du har frågor,
hoppas vi ses. Välkomna!

/Karin Gustavsson

 

Plats: Kungsör

Kostnad: 1000:- för 4 tillfällen

Antal deltagare: minst 6 st, max 8 st

Anmälan skickas till: ordforande@frkbergslagen.se senast 20/8