STYRELSEN

 

 

 

Styrelsens sammansättning 2023

 

 

 

thumbnail_IMG_0614

ORDFÖRANDE

Gunilla Westberg

Telefon: 070-253 19 37

ordforande.bergslagen@frk.nu

 

 

  

Jag bor utanför Norberg tillsammans med min man och våra två flattar, Yoshi och Douglas. Flockens senaste tillskott är en jaktgolden, Onni, som fyller 1 år i april 2023.  Yoshi blir 11 år i år och Douglas 5, alla tre har helt olika personligheter som är fantastiska, var och en på sitt sätt. Det roligaste både hundarna och jag vet är att träna och på senare tid har det nästan bara blivit apportering. Douglas är också utbildad besökshund och tillsammans arbetar vi inom äldreomsorgen.Som person är jag nyfiken och gillar att lära mig nytt och utöver träningen har jag fokus på fysträning av hund - kondition, balans och styrka – ja allt som krävs för att de ska bra förutsättningar och hålla för ett aktivt liv.

Till vardags arbetar jag som utredare i Avesta kommun. 

 

 

 

 

 


  

 Pernilla U

VICE ORDFÖRANDE OCH 

UTSTÄLLNINGSANSVARIG
Pernilla Utengen
Telefon: 076-396 69 77

viceordforande.bergslagen@frk.nu

utstallning.bergslagen@frk.nu

 

Jag heter Pernilla Utengen och bor med min sambo och mina
tre flattar Malva, Alice och Enya i Tärnsjö. Malva är min första flatte och hon kom till mig för 9 år sen och jag blev då helt fast i denna fantastiska ras.
Jag kommer aldrig att byta hundras.
Tillsammans så håller vi på med utställning, apportering och viltspår.
Även lite rally har det blivit. Friskvård för hundar är också något som jag tycker är väldigt roligt och intressant.
Just nu läser jag en utbildning på fritiden om fysträning för hund.
Det mesta av min fritid går till hundarna men tycker också
mycket om att träna spinning och löpning och
umgås gärna med mina vänner.
Till vardags jobbar jag som socialsekreterare på socialtjänsten i Heby kommun.

 

 

 

20230929_181625 

 

 SEKRETERARE

 Adjungerad, Britt-Marie Lindkvist

Telefon: 070-3569884

sekreterare.bergslagen@frk.nu

Jag bor i Fagersta tillsammans med min man Janne och våra två flattar Posse född 2014 och Sixten född 2020. 1998 föddes vår första flatt Milas på min födelsedag dessutom, sen har vi varit rasen trogen  fast vi haft annan ras också. I familjen håller vi på med viltspår, apportering lite rallylydnad samt nosework. Jag är utbildad allmänlydnadshundinstruktör, rallylydnadsinstruktör och balansbollsinstruktör. Just nu går jag en distansutbildning till Friskvårdskonsult hund. Mycke hund blir det och så klart är det bäst i hela världen. Till vardags arbetar jag som undersköterska/rehabassistent på Rehabenheten Fagersta sjukhus. 

Ewa

KASSÖR

Ewa Haag
Telefon: 070-4875426
kassor.bergslagen@frk.nu

Jag bor mitt inne i Örebro med min sambo Sven-Erik och våra flattetjejer Vixie född -13, Greta född – 17 och Elsa född -19. Har haft flattar i huset sedan 2006 och tidigare har jag mest ägnat mig åt viltspår, lydnad och bruks men på senare år har intresset alltmer
hamnat på jaktsidan. Startar på B- och C-prov och har också upptäckt att Rallylydnad är skoj. 
Är numera pensionär och ägnar mig åt hundarna nästan på heltid men jag är ju föreningsmänniska så jag engagerar mig gärna.

 

20220222_152544

JAKT och VILTSPÅRANSVARIG

Maria Gustavsson

Telefon: 070 968 43 11
jakt.bergslagen@frk.nu

 

 

Jag bor strax utanför Sala tillsammans med sambo och tre barn, jag jobbar nätter inom vården som personlig assistent. Här hemma finns just nu en flatte vid namn Freya född 2019, en amerikansk cockerspaniel Evert född 2020 och en laika Tikka född 2019 som min sambo jagar med.  
 
Jag och Freya ägnar oss mestadels åt jakten som hon bara älskar men de blir även en del lydnad och ibland även rallylydnad. Evert tränar jag rallylydnad med. Vi ägnar oss gärna åt utställning när det är några passande.
På fritiden tränar jag mycket hund, umgås med vänner och tar långa sköna promenader. När tiden finns så syr jag lappteknik.
 

 

LEDAMOT

Åse Rönnblom

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag bor i Torshälla och delar flattarna Aska 4 år och Rika 1,5 år med dottern Dylan, som bor i Eskilstuna. Jag fick min första FCR sedan början av 1990-talet.

Arbetat med mina hundar inom utställning, lydnad, viltspår, föremålssök (SHK), jaktprov och hjälpt till som hundförare vid större andjakter. Haft några kullar under namnet Rowanblossom's.
Jag har tidigare varit med i både FRK HS och i styrelsen i FRK Bergslagen. Sektionens exteriörbedömning har jag varit med o jobbat på sedan första tillfället. 

Jag är utbildad valp- o vardagslydnadsinstruktör hos SSRK och är ringsekreterare hos SKK sedan drygt 10 år tillbaka. Är även testledare vid SoS förbundets lämplighetstest för blivande service- och signalhundar. Hundars mentalitet är nog både det viktigaste o mest intressanta i min mening. 

Nu ligger fokus på lite noseworkträning hos oss. Och förhoppningsvis kanske lite jaktträning med Rika när våren kommer.
Till vardags jobbar vid Strängnäs Djuraffär, i butiken, och Strängnäs centrala hundhall där vi har bland annat valpkurser.

 

Kerstin suppleant

SUPPLEANT 1

Kerstin Nützman 

Telefon: 073 035 86 77

suppleant1.bergslagen@frk.nu

 

Jag bor mellan Västerås och Enköping, i en liten lantbruksby med naturen tätt inpå. Tillsammans med min man och 2 flattkillar, Viggo 2019 och Harley 2021. Men livet tillsammans med flattar startade redan 1979 med Tello och 1991 med Jaffa, då var det apportering och viltspår som gällde. Livet kom emellan och först som pensionär blev det hund igen, och då naturligtvis denna härliga ras x 2. Numera har jag även börjat med rallylydnad, men apportering som största intresse. Medlem i FRK har jag varit sedan första flatten och troget läst Charmören. Ser fram emot att bli mer engagerad i vad vi kan hitta på med våra härliga hundar.

Kattis kort 

 

UTBILDNINGSANSVARIG OCH SUPPLEANT 2 

Katarina Morsk

Telefon: 073-517 23 01 

suppleant2.bergslagen@frk.nu

 

Jag heter Katarina Morsk och har haft flatcoated retriever i 25 år.
Just nu finns tre flatcoats hemma samt en mellanpudel.
Jag brinner mest för det jaktliga och deltar både på jaktprov och
jaga själv. Självklart blir det en utställning emellanåt också.
Jag är certifierad instruktör och brukar hålla lite
apporteringskurser åt klubben.
Jag bedriver uppfödning under prefix Decorous

 

 linje1

 

Vår förhoppning är att få igång hela sektionen och vi behöver därför hjälp av medlemmar på andra håll för att ordna aktiviteter. Det kan vara allt från walk upp, working test, dirigerings träning, valpträning, jaktlydnad, viltspår, utställningsträning, trimkurs etc. Det är nog bara fantasin som sätter stopp.

 

Det vi i styrelsen undrar är om det finns någon av er uppfödare eller andra aktiva som skulle kunna ta en dag under året och hålla i en träningsträff. 
Vår, sommar eller höst spelar ingen roll du säger ett datum du kan, och vi i styrelsen stöttar på alla sätt vi kan.
Vi vill även starta aktivitetsgrupper i Eskilstuna och Västerås 
(eller andra platser) för att sprida våra aktiviteter. 

 

Vill du hjälpa till? Hör av dig till någon i styrelsen.